Доступність посилання

ТОП новини

Що може збільшити рейтинг Тягнибока? (Огляд преси)


Київ – Отримавши останні дані рейтингів основних політиків, на Банковій аналізують, як перемогти Тягнибока, Яценюка і Кличка. Останній, за інформацією газети «Сегодня», вважається найбільш невигідним супротивником. Видання пише, що Кличку найпростіше – йому головне не робити помилок, і бути максимально пасивним, надаючи іншим ініціативу діяти й помилятися. А ось стратегія Яценюка буде побудована на те, що Тимошенко не йде на вибори. І вона ж допоможе обійти Кличка, мобілізувавши на користь Яценюка опозиційний електорат, що не визначився. Щодо Тягнибока, то за твердженням експерта газети, у нього є резерв, і якщо він скористається ним правильно, то зможе підвищити свій рейтинг. Для цього Тягнибок повинен віддати радикалізм на відкуп однопартійцям, а сам – позиціонуватися як поміркований лідер, котрий може тримати під контролем радикальних націоналістів. Заголовок статті – «Не боїмося нікого з цих трьох».

Проблема «Свободи» в тому, що за два роки вона показала себе як впливова вулична політична сила, але дуже мало проявила себе як парламентська сила. Один із іміджевих ходів, який застосувала партія для збільшення рейтингу – проголошення «тіньового» уряду. Ефективність такого кроку, як переконує експерт газет «День», залежатиме від того, хто увійде до команди альтернативного уряду: експерти, інтелігенція, професіонали, чи просто люди, близькі до Тягнибока. Таким чином, залежно від яскравості та глибини людей, які ввійдуть до альтернативного уряду, можна буде судити: чи залишається «Свобода» як і раніше провінційною силою, чи вона намагається через вихід на інтелектуальний прошарок України стати значимішою політичною силою. Але знайти таких людей неймовірно важко, зауважує експерт «Дня». Про це йдеться в статті «Чого чекати від «уряду» «Свободи»?».

Майже половина керівників районів та міських голів, зокрема, у Львівській області, прийшли на свої посади з бізнесу та підприємництва. Мали хороші заробітки, свободу вибору, але несподівано відмовилися від цього і стали підневільними чиновниками. Про те, чому багаті міняють прибуткову роботу на низько оплачувані посади розмірковує дописувач газети «Голос України». Він стверджує, що похід бізнесменів та підприємців у владу останніми роками перетворюється на пошесть. В сесійних залах сидять молоді та енергійні люди, які залишили свої заводи і фірми. Можливо, припускає автор, багаті просто змушені шукати захисту для свого бізнесу під владною парасолькою. Заголовок публікації – «Багаті чиновники нам допоможуть?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG