Доступність посилання

ТОП новини

Кокс і Квасневський у листі до Януковича просили помилувати Тимошенко


У листі спецпосланців Європарламенту Пета Кокса й Александра Квасневського на імʼя президента України Віктора Януковича йшлося про те, щоб помилувати екс-премʼєра Юлію Тимошенко та відпустити її на лікування. Текст звернення, направленого Януковичу 4 жовтня, оприлюднено на сайті Європарламенту.

Кокс і Квасневський вказують на те, що просять про помилування Тимошенко з огляду на низку факторів, зокрема – «беручи до уваги медичні поради, отримані від лікарів Юлії Тимошенко про негайну необхідність для неї отримати відповідне хірургічне лікування».

«Ми висловлюємо упевненість у тому, що підписання угоди про асоціацію стане актом стратегічної та історичної важливості для всіх задіяних сторін, і просимо, з огляду на виконання вищезгаданих зобов’язань (у листі нагадувалося про вимоги ЄС до реформ в Україні – ред.), відпустити Юлію Тимошенко з міркувань її медичного лікування та гуманітарних підстав, шляхом її помилування», – йдеться в листі.

4 жовтня стало відомо, що Квасневський і Кокс передали Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, й екс-премʼєр її прийняла. Крім того, вони подали президентові України прохання про помилування Тимошенко.

15 жовтня на прохання Пета Кокса й Александра Квасневського мандат їхньої спостережної місії було продовжено до середини листопада.
XS
SM
MD
LG