Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі закликає ЄС стратегічно оцінити важливість євроінтеграції України


Броніслав Коморовський
Броніслав Коморовський
Президент Польщі Броніслав Коморовський закликає держави Європейського союзу стратегічно оцінити важливість євроінтеграції України, яка першою з учасниць ініціативи «Східне партнерство» може підписати з ЄС угоду про асоціацію. Про це він заявив у Варшаві, передає УНІАН.

«Це великий та важливий час для того, аби діяти як в інтересах України, який полягає у заохоченні України до максимальної концентрації зусиль, щоб виконати умови, необхідні для підписання угоди про асоціацію. І так само, на моє переконання, для того, аби переконати усі держави Євросоюзу в тому, аби вони наважились думати у стратегічному вимірі, а не через короткозору тактику», – сказав Коморовський.

Він назвав «великою та відкритою проблемою» справу України та інших учасників «Східного партнерства» – Молдови та Грузії.

Україна є найбільшим безпосереднім східним сусідом Євросоюзу та найбільшою країною-учасницею започаткованої у 2009 році ініціативи ЄС «Східне партнерство», у якій також беруть участь Білорусь, Азербайджан, Вірменія, Молдова та Грузія.
XS
SM
MD
LG