Доступність посилання

ТОП новини

Росспоживнагляд перевірятиме кондитерські підприємства України два тижні – Азаров


Микола Азаров
Микола Азаров
Перевірка Росспоживнаглядом українських кондитерських підприємств, початок якої заплановано на 21 жовтня, має тривати два тижні, повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Уже в понеділок розпочнеться інспекція Росспоживнагляду на наших кондитерських підприємствах для зняття претензій», – сказав він, відкриваючи засідання уряду.

Глава українського уряду також висловив сподівання, що висновки Росспоживнагляду в результаті перевірки будуть прозорими й об’єктивними.

На засіданні Комітету з питань економічної співпраці українсько-російської міждержавної комісії 15 жовтня в Калузі ухвалили рішення, за яким Росспоживнагляд розпочне перевірку українських кондитерських фабрик корпорації Roshen у понеділок, 21 жовтня.

У липні Росспоживнагляд заборонив постачання до країни шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Згодом Росспоживнагляд запропонував Україні провести документальну перевірку та інспекцію продукції Roshen.

За підсумками російсько-українських переговорів за участю голови Росспоживнагляду Геннадія Онищенка і міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка домовилися, що інспекції відбудуться на всіх українських заводах компанії, і Росспоживнагляд здійснюватиме контроль за кожною партією цукерок спільно з українськими лабораторіями.
XS
SM
MD
LG