Доступність посилання

ТОП новини

Янукович розповів, як Тимошенко може виїхати за кордон


Донецьк – Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном й обіцяє підписати такий закон. Про це президент сказав у четвер, перебуваючи на Донеччині, де він відвідав шостий Донецький інвестиційний саміт. Захід був присвячений енергоефективності та зеленим технологіям. Задля візиту президента цього разу частково перекривали вулиці аж у трьох районах Донецька та навіть помили пам’ятник Йосифу Кобзону, який розташований неподалік виставкового центру «Експодонбас», де й проходив саміт

Президента Віктора Януковича на в’їзді до виставкового комплексу «Експодонбас» мали зустрічати дві жінки та діти з плакатами. Вони вимагали повернення їм двору біля будинку. Адже за словами мітингувальниць, їхній двір, в якому раніше гуляли діти, забрали під будівництво баскетбольно-хокейного стадіону «Кальміус Арена».

Однак охорона, дозволивши місцевим жителькам висловити свою думку, все ж прибрала їх до візиту глави держави.

Віктор Янукович з’явився разом із бізнесменом та найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим.

Потрібно. Щоб не вийшло так, що Україна зустрічає інвестора в урочистій сукні, а проводжає в купальнику
Рінат Ахметов
Олігарх Ахметов звернувся до учасників саміту першим та зазначив: «Що нам потрібно – щоб інвестор в нашу країну йшов швидше, ніж в інші країни. Рівні правила гри для всіх. Зрозумілі правила. Щоб в інвестора не склалося враження, що до нас він приїде в костюмі, а поїде в шортах. Тоді він і сам до нас не приїде, і всім про це розкаже. Щоб не вийшло так, що Україна зустрічає інвестора в урочистій сукні, а проводжає в купальнику. Країна і інвестиції – це вулиця з двостороннім рухом. Нам потрібні такі правила гри, щоб всі залишалися у виграші. Інвестор повертав інвестиції, а країна отримала нові робочі місця, нові технології та ефективне виробництво».

Президент Янукович також мав слово, він звернув увагу на те, що Україна проходить складний, але життєво необхідний етап економічних реформ. Він наголосив на тому, що серйозним позитивним поштовхом для української економіки буде підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Янукович сказав, як Тимошенко може виїхати за кордон

Під час відвідання Вуглегірської теплоелектростанції Віктор Янукович прокоментував і питання Тимошенко, через яке угода може бути не підписана.

Сьогодні немає закону, який би дозволив виїхати Тимошенко на лікування за кордон. Якщо парламент прийме цей закон, я його підпишу
Віктор Янукович
«Ви знаєте, що зараз політичними силами, які представлені в парламенті, розпочато процес підготовки законопроекту, який дозволить вирішити цю задачу. Сьогодні в Україні немає закону, який би дозволив виїхати Тимошенко на лікування за кордон... Як тільки це питання в парламенті буде вирішено, і у мене ляже на стіл закон, тоді буде питання до президента. Якщо парламент прийме цей закон, я його підпишу», – зазначив Янукович.

Президент також додав, що після його підпису потрібно буде також дочекатися рішення суду з цього приводу.

Окрім Вуглегірської ТЕС Віктор Янукович також відвідав одну з лікарень у Будьонівському районі міста, де також частково перекривали рух. В цьому ж районі розташоване донецьке помешкання президента. Журналісти висловили припущення, що, ймовірно, Віктор Янукович все ж вирішив особисто привітати дружину Людмилу Янукович з минулим днем народження.

  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG