Доступність посилання

ТОП новини

Що з українського дивитися на «Молодості»?


Київ – Завтра у Києві стартує 43-й міжнародний кінофестиваль «Молодість». Українські фільми представлені на ньому не лише у національному конкурсі, а й у міжнародній програмі. Окрім цього, спеціальною подією фестивалю стане українська прем’єра документального фільму Юрія Речинського «Хворісукалюди». У фокусі молодих режисерів – як болючі соціальні проблеми, так і драми окремих людей. А організатори стверджують, що фільми, представлені на «Молодості», формують уявлення іноземних експертів про українське кіно.

Цього року на «Молодості» покажуть 23 українські стрічки, сім з яких – документальні. «Ми отримали близько 180 заявок. Цікаво те, що росте середній хронометраж фільмів. Що стосується мови, то більшість стрічок – українською, однак є також фільми російською, кримськотатарською та англійською», – розповідає програмний директор фестивалю Денис Нікітенко.

Чотири українські стрічки – як короткий, так і повний метр – потрапили до міжнародного конкурсу. Саме ця програма, за словами Дениса Нікітенко, дає змогу представникам великих фестивалів побачити, що являє собою сучасний український кінематограф. Повний метр представить картина Дмитра Мойсеєва «Такі красиві люди». Її персонажі – звичайні українці. Вони втекли від цивілізації, живуть на березі моря і намагаються розібратися в собі. «Це невеличка, камерна драма, що стосується більше внутрішніх проблем людей, ніж зовнішніх», – розповідає режисер.
  • Зображення 16x9

    Євгенія Олійник

    Кореспондент і карикатурист, працюю на Радіо Свобода з серпня 2011 року. Водночас здобуваю освіту в Інституті журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG