Доступність посилання

ТОП новини

Голова комітету Європарламенту приголомшений заявою євродепутата Сівеця про Тимошенко


Повідомлення євродепута Марека Сівеця, який розповів про умови надання Тимошенко «часткового помилування», не відповідає дійсності. Про це в своєму блозі заявив голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

«Я приголомшений змістом статті, яку опублікував Сівець у своєму блозі. Перш за все, пан Сівець порушує конфіденційність зустрічі, по-друге, він викривлено передає те, що було політичним меседжем, переданим двома спеціальними посланниками Європейського Парламенту в Україні», – пише Брок.

«Жодним чином ці двоє посланників не зазначали, що Тимошенко повинна погодитися відмовитися від власних законних прав і позиції», – заявляє депутат.

«Я глибоко шокований тим, що такий європарламентар, як Сівець, дотримується думки, що заборона на участь у виборах повинна стати невід’ємною частиною політичного рішення, запропонованого нашим парламентом. Позиція Сівеця суперечить рішенню, ухваленому минулого вівторка конференцією президентів», – додав европарламентар.

Раніше в своєму блозі польський євродепутат Марек Сівец повідомив, що Європа запропонувала застосувати до Юлії Тимошенко «часткове помилування», за якого колишній премʼєр отримає свободу, але муситиме сплатити 200 мільйонів доларів штрафу і втратить громадянські права на 3 роки.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Верховна Рада може ухвалити рішення про можливість лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном й пообіцяв підписати такий закон.
XS
SM
MD
LG