Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді лобістів змінили диверсанти від Росії? (Огляд преси)


Київ – Нинішня київська влада може бути предметом хоч клінічних досліджень, хоч кримінальних розслідувань, стверджує «Український тиждень». Незважаючи, що «молода команда Черновецького» розбіглася через загрозу кримінального переслідування, але залишилася Київрада – зручна і слухняна, з тією самою більшістю, що служила попередньому мерові, а тепер рада догодити нинішньому очільникові КМДА, точніше Банковій, пише газета. Журналісти зауважують, що дарма, що повноваження цього органу добігли кінця ще цього літа. Є секретар Київради Галина Герега, яка сумлінно призначає нові й нові засідання, і Апеляційний адміністративний суд, який дозволяє їй це робити. Дарма, що, сходячи на «трон», Олександр Попов грізно викривав попередників у розбазарюванні 70 мільярдів гривень тільки за рахунок незаконного відчуження землі. Утім, нещодавно влада озвучила ще одну цифру – 800 мільйонів гривень Київ може втратити від опозиціонерів, які прагнуть перешкоджати роботі місцевих депутатів. Наслідок – від боротьби за столицю відмовилася фактично вся опозиція, за винятком непримиренних громадських активістів і вдаваних опозиціонерів – технічних кандидатів від влади. Тобто так звана столична влада, як і поперед­ня, і далі успішно роздає київську землю на замовлення, а її бізнес-партнери освоюють чималі бюджети. Стаття називається «Корсари з Хрещатика».

Побоюючись покарання за відкриті виступи проти євроінтеграції, проросійська п'ята колона всередині Партії регіонів зайнялася дрібними капостями, стверджує тижневик «Коментарі». Видання пише, що дружно голосуючи у Верховній Раді за євроінтеграційні закони, низка депутатів із білоблакитної фракції продовжують забобонно тримати за спиною схрещені пальці, позаяк не змогли позбутися бажання «більш тісного зближення з Росією». У будь-який момент вони можуть стати легкою здобиччю для невдоволеного Кремля в його спробах всіляко перешкодити просуванню України в ЄС. Про це «Коментарі» наголошують в публікації «Лобістів змінили диверсанти від Росії».

Земельна реформа, яку влада провела із кавалерійським наскоком, окрім ліквідації колгоспно-радгоспного устрою, мало що дала, переконує «Дзеркало тижня». Сподівання на те, що приватна власність на землю стане рушієм у сільськогосподарському виробництві, не справдилися. Навпаки, від формальної видозміни землекористування ефективність сільгоспвиробництва різко впала, як і знизився рівень життя селян, демографічна та екологічна ситуації. Україна дотепер не може наздогнати 1990-1991 роки – найкращі в історії України за аграрними здобутками. До цих бід додалася ще одна. Держава, знехтувавши землеустроєм як реальним механізмом наведення порядку у землекористуванні, регулюванні земельних відносин та облаштуванні територій, сама стала авторкою безладу у цій царині і, по суті, втратила контроль в управлінні земельними ресурсами, наголошує тижневик.

За час свого президентства Віктор Янукович роздав більше ніж 100 тисяч нагород. Найпрестижніші з них, як стверджує тижневик «Кореспондент», діставалися людям, особисто відданим главі держави. І кількість нарогоджених зменшуватися не буде, бо у нинішньому році Держуправління справами замовило у банкнотно-монетного двору Нацбанку нагород та документів на суму у майже 6 мільйонів гривень. Стаття називається «Роздача слонів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG