Доступність посилання

ТОП новини

В ООН закликали до перемир’я в Сирії для допомоги голодним


Валері Амос, архівне фото
Валері Амос, архівне фото
Керівник гуманітарної діяльності ООН закликала в суботу припинити бойові дії в одній із околиць столиці Сирії Дамаска, яка вже кілька місяців перебуває в облозі урядових військ, щоб доставити цивільним мешканцям харчі і надати їм медичну допомогу.

Як заявила заступник генерального секретаря ООН із гуманітарних питань, координатор термінової гуманітарної допомоги Валері Амос, із містечка Моадамієт-аш-Шам минулого тижня евакуювали близько трьох тисяч мешканців, але в ньому далі перебуває ще стільки ж чи й більше цивільних. Обстріли й бої не дають можливості гуманітарним працівникам дістатися туди, наголосила вона.

Валері Амос звернула увагу, що Моадамієт-аш-Шам – далеко не єдина місце в Сирії, де цивільні люди гинуть із голоду, перебуваючи в облозі. Серед інших вона назвала Нубіль, Загру, Хассаке, Старе місто в Алеппо чи Старе місто в Хомсі.

Більша частина містечка Моадамієт-аш-Шам, як і інших названих місцевостей, перебувають під контролем повстанців, які воюють проти влади президента Сирії Башара аль-Асада.
XS
SM
MD
LG