Доступність посилання

ТОП новини

Співачку Абдулліну усунули від виступів і змінили їй платню – керівник опери


Імені співачки Національної опери Катерини Абдулліної, яка здобула сумну славу заявою про «бидлячі українські школи», на найближчий час немає в репертуарних планах, повідомив генеральний директор Національної опери Петро Чуприна в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна».

«Ми не можемо допустити, щоб спектаклі з її участю стали місцем для можливої провокації», – наводить у неділю DT.UA його слова.

Петро Чуприна додав, що згідно з Кодексом законів про працю він не може звільнити Катерину Абдулліну, навіть беручи до уваги «такий ганебний факт, що кидає тінь на репутацію колективу». «На даному етапі можемо наказом констатувати неможливість її виходу на сцену і, відповідно, змінити розмір оплати її праці. До того ж вона ще й мати-одиначка», – сказав він.

«Із нашого боку немає агресії. Але є категоричне неприйняття такої позиції і такої лінії поведінки в суспільстві», – наголосив Чуприна.

На початку місяця, коли навколо Абдулліної спалахнув скандал, гендиректор Нацопери заявляв, що, скоріш за все, крапка у творчій біографії співачки вже поставлена.

Катерина Абдулліна в одному з обговорень на тему російської мови у фейсбуці написала: «Віддала дитину в російську гімназію і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети російською, все ясно і зрозуміло. А найбільше сподобалася урочиста лінійка – я навіть плакала. Російською дуже красиво говорили старшокласники. Співали і читали вірші. Та й узагалі контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячих українських шкіл. У першому класі 3 рази на тиждень укр. мова, і випускники розмовляють нею значно краще, ніж випускники укр. шкіл. Я тішуся, що моя дочка навчається серед морально здорових дітей. А не серед бидла». Пізніше цей коментар був видалений із фейсбука, але скриншоти з нього збереглися й активно поширювалися інтернетом.
XS
SM
MD
LG