Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці збирають гроші на перейменування проспекту Карла Маркса


Дніпропетровці збирають гроші на перейменування центрального проспекту міста – імені Карла Маркса на проспект Олександра Поля. Про це оголосили ініціатори перейменування, активісти громадської організації «Самозахист підприємців».

За словами заступника голови громадського об’єднання Віталія Мирончука, перейменувати проспекту Карла Маркса буде коштувати приблизно так, як феєрверк на День міста, однак це справа більш значуща. Рахунок відкрили в понеділок, зараз на ньому вже кілька сотень гривень.

«Ми відкрили рахунок, щоб кожний житель міста міг вкласти свою дещицю в перейменування проспекту. Це обійдеться місту, за нашими підрахунками, у 300 тисяч гривень. Зараз ми ведемо переговори з одним з мобільних операторів, щоб гроші можна було перераховувати за допомогою sms», – сказав Мирончук.

Підприємці повідомили, що вже звернулись до інших громадських організацій та жителів Дніпропетровська з проханням підтримати ініціативу.

31 серпня у Дніпропетровську близько трьохсот жителів зібрались біля пам’ятника почесному громадянину міста Олександру Полю з нагоди річниці з його дня народження і зажадали від влади перейменування центрального проспекту міста імені Карла Маркса на честь Олександра Поля http://www.radiosvoboda.org/content/article/25091726.html . Після святкування Дня народження Поля у Дніпропетровську зібрали 500 підписів за перейменування проспекту, ці підписи вже передали до органів обласної та міської влади.

Олександр Поль (1832–1890) – український дослідник-археолог, краєзнавець, підприємець, меценат, активний громадський діяч, 15 років він віддав детальному вивченню залізних руд Кривого Рогу і доведенню їхнього промислового значення.
XS
SM
MD
LG