Доступність посилання

ТОП новини

У Києві розпочав роботу Міжнародний конгрес україністів


У Києві розпочав роботу Міжнародний конгрес україністів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00
Сьогодні у Києві розпочав роботу 8-ий Міжнародний конгрес україністів, присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. У роботі конгресу беруть участь понад півтисячі науковців з більш ніж сорока держав світу.

Як повідомили Радіо Свобода в оргкомітеті, найбільше делегацій прибули з Росії, Канади, США. До роботи Конгресу залучені українознавці і славісти з Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Грузії, Ізраїлю, Сербії.

На відкритті Конгресу міністр культури Леонід Новохатько наголосив на важливості досліджень історії, мови і культури України для її утвердження у світі.

«Українознавчі конгреси стали помітними подіями у культурному, науковому, інтелектуальному житті України. Вони викликають позитивний резонанс в українському суспільстві й у світі», – сказав міністр.

Міжнародний конгрес україністів організували Національна академія наук України, міжнародна асоціація україністів, Національний університет імені Шевченка. Під час Конгресу працюють 19 секцій і 2 тематичні конференції до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
XS
SM
MD
LG