Доступність посилання

ТОП новини

Янукович може помилувати Тимошенко без парламенту – позафракційний депутат


Депутат Верховної Ради України Сергій Лабазюк (скріншот з трансляції на сайті Радіо Свобода)
Депутат Верховної Ради України Сергій Лабазюк (скріншот з трансляції на сайті Радіо Свобода)
Для помилування колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко президент України може використати механізм, застосований у випадку зі звільненням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це Радіо Свобода сказав позафракційний депутат Верховної Ради Сергій Лабазюк.

«Є ряд шляхів, як це можна зробити. Однозначно, що і без парламенту це питання може вирішуватися – за тим принципом, за яким Луценка було звільнено», – сказав депутат Сергій Лабазюк.

7 квітня 2013 року на підставі указу президента Януковича «Про помилування» Юрій Луценко був звільнений від подальшого відбування основного покарання. Сам він не подавав такого прохання, це зробила уповноважена з прав людини Верховної Ради Валерія Лутковська.

Представники влади, зокрема, й сам Янукович, уже заявляли, що між справами Луценка і Тимошенко є принципова різниця: колишнього міністра помилували, коли він відбував покарання за всіма винесеними йому вироками, проти колишнього ж прем’єра, яка відбуває покарання за одним вироком, досі тривають розслідування і суди в інших кримінальних справах. Таку ж позицію зайняла і комісія при президентові з питань помилування.

Протягом останніх тижнів центральною темою обговорення політиків України і Євросоюзу є підготовка до укладення угоди про асоціацію. Головну розбіжність сторони мають щодо вибіркового правосуддя і питання Юлії Тимошенко.
XS
SM
MD
LG