Доступність посилання

ТОП новини

Міщенко прогнозує ухвалення свого законопроекту після згоди всіх сторін


Сергій Міщенко
Сергій Міщенко
Позафракційний депутат Сергій Міщенко прогнозує ухвалення свого законопроекту про лікування в’язнів за кордоном після завершення консультацій і згоди на це з боку усіх сторін. Про це він заявив Радіо Свобода сьогодні в парламенті.

«Це питання не вирішується в стінах Верховної Ради. Воно вирішується в інших кабінетах, і ці кабінети розташовані не в стінах Верховної Ради. Ці консультації зараз ідуть у Качанівській в’язниці, у харківській лікарні між Юлією Тимошенко, місією Кокса-Квасневського і президентом України. Ось чотири дійові особи, які вирішують долю цього компромісного варіанту мого законопроекту», – заявив Міщенко.

«Якщо погодяться три сторони – Юлія Тимошенко, європейська місія і президент – то тут буде 400 голосів», – додав депутат.

На сайті парламенту з’явився доповнений законопроект Міщенка, в якому він пропонує Верховній Раді дозволити виїзд засудженого для лікування за кордон при рішенні суду про відстрочку відбування покарання.

Міщенко пропонує встановити в Кримінальному процесуальному кодексі, що підставою для відстрочки відбування покарання засудженим є його хвороба, що вимагає лікування за кордоном.

Разом із цим іноземна держава має гарантувати повернення засудженого в Україну для подальшого відбування покарання після його одужання, але не пізніше строку, встановленого судом, або у разі скасування судом відстрочки.

Водночас у фракції «Батьківщина» виступили категорично проти ухвалення цього законопроекту.

Тим часом, Верховна Рада закрила сьогоднішнє ранкове засідання. Перед цим парламент так і не зміг затвердити порядок денний на 22-25 жовтня.
XS
SM
MD
LG