Доступність посилання

ТОП новини

Сезон грипу і ГРВІ в Україні почнеться у листопаді – Санепідемслужба


Українцям слід очікувати двох хвиль захворюваності на грип і ГРВІ: листопад – початок грудня і кінець лютого – початок березня. Про це заявив голова Державної санітарної епідеміологічної служби України Анатолій Пономаренко.

За його словами, станом на кінець жовтня або за підсумками останніх 9 місяців санітарно-епідеміологічна ситуація в Україні «стабільна і керована».

«У нас на 42-й тиждень поточного року, а це по 20 жовтня, за нашими спостереженнями, на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції з початку сезону захворіло 181,195 тисяч осіб, з яких 67,5% – діти віком до 17 років», – заявив епідеміолог. Проте, наголосив він, показники захворюваності не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні України.

Пономаренко повідомив, що у минулому році в Україні хворіли на грип та ГРВІ 6,2 мільйона людей, що за останні чотири роки є середнім показником. Очікується, що приблизно така ж кількість людей перехворіє на грип та ГРВІ у поточному сезоні 2013-2014 років.

За прогнозами ВООЗ, у північній півкулі в період 2013-2014 років, у тому числі і в Україні, найбільш поширеними будуть такі штами вірусу грипу: H1N1 («Каліфорнія»), H3N2 («Вікторія») і новий штам «Массачусетс-2012».
XS
SM
MD
LG