Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачений у терактах дніпропетровський політолог перекладає провину на СБУ


Віктор Сукачов у залі суду, 8 листопада 2012 року
Віктор Сукачов у залі суду, 8 листопада 2012 року
Сьогодні в Індустріальному суді Дніпропетровська, де вже більше року слухається справа «дніпропетровських терористів», почав давати свідчення головний обвинувачений у скоєнні вибухів, політолог Віктор Сукачов.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, він стверджує, що до і після вибухів виконував вказівки Служби безпеки України.

За словами Сукачова, у 2011 році його приятелеві Віталієві Федоряку співробітники СБУ підкинули пакет з наркотиками. Співробітники СБУ надали Федоряку вибір співпрацювати з ними, або потрапити за ґрати, заявив Сукачов.

«Ніяких вибухів я не скоював, а просто допомагав Федоряку знімати гроші з карток», – сказав Сукачов, маючи на увазі гроші, які правоохоронці перераховували на банківські картки організаторів вибухів.

Водночас сторона обвинувачення відзначила, що версія Сукачова звучить абсурдно.

27 квітня 2013 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. Прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею «терористичний акт».

У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів. Серед обвинувачених – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і троє його приятелів.
XS
SM
MD
LG