Доступність посилання

ТОП новини

Україна висловила сподівання на успіх місії Кокса-Квасневського


Леонід Кожара, архівне фото
Леонід Кожара, архівне фото
Міністр закордонних справ Леонід Кожара висловив сьогодні сподівання, що висновок моніторингової місії Європейського парламенту в Україні на чолі з Патом Коксом і Александром Квасневським щодо готовності країни до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом буде позитивним.

З української сторони є велике бажання і тверда воля до того, щоб виконати умови ЄС для підписання угоди про асоціацію, сказав він на прес-конференції з міністрами закордонних справ Польщі Радославом Сікорським і Швеції Карлом Більдтом після зустрічі представників ЄС із президентом Віктором Януковичем.

На цій же прес-конференції Сікорський заявив, що Україна має вирішити всі проблемні питання для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі до 18 листопада, коли відбудеться наступна зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу. А Більдт наголосив, що якщо не буде «зеленого світла» щодо підписання угоди про асоціацію з боку місії Кокса і Квасневського, Брюссель документ не підпише.

Основною метою місії Європарламенту є вирішення ситуації з колишнім прем’єром Юлією Тимошенко.
XS
SM
MD
LG