Доступність посилання

ТОП новини

Посол США заявив про підтримку асоціації України з ЄС


(архівне фото)
(архівне фото)
США серйозно підтримують підписання угоди про асоціацію України з ЄС і посилення інституційних відносин Києва з Євросоюзом, заявив сьогодні посол Сполучених Штатів Джеффрі Паййєт.

Це стане імпульсом для розвитку української економіки, а завдяки перехідному періодові до норм ЄС українські підприємства отримають на час цього періоду, від 3 до 10 років, асиметричні переваги на європейському ринку, сказав посол на презентації щорічного аналітичного звіту Американської торговельної палати в Україні.

Він також наголосив, що головним завданням України найближчими місяцями має стати захист інтелектуальної власності. За словами посла, це відкриє двері для інвесторів, інновацій і підприємництва.

При цьому Пайєтт звернув увагу, що Україні варто посили верховенство права загалом, що теж позитивно позначиться на залученні інвестицій і посиленні конкурентоспроможності.

Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію на саміті учасників програми Євросоюзу «Східне партнерство» у столиці Литви Вільнюсі наприкінці наступного місяця. США вже багато разів різко критикували Україну за недостатній, на думку Вашингтона, рівень захисту прав інтелектуальної власності.
XS
SM
MD
LG