Доступність посилання

ТОП новини

Часу в української влади для блефу немає – Сікорський


Київ – Донині залишається відкритим питання, чи буде підписана на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі угода про асоціацію між Україною та ЄС. А підписати її європейці погодяться, якщо на те дасть «зелене світло» місія Кокса-Квасневського. Тобто, якщо до початку саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі буде розв’язана проблема з екс-прем’єром України Юлією Тимошенко. Це основний зміст послання, яке керівництву України передали міністри закордонних справ Польщі і Швеції Радослав Сікорський і Карл Більдт під час кількагодинного візиту до Києва 22 жовтня.

Донині існують ризики, що на саміті «Східного партнерства» у листопаді угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом не буде підписана, заявив журналістам міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. На його думку, українцям час працювати, щоб розв’язати проблемні питання.

До останньої перед самітом зустрічі міністрів закордонних справ ЄС – 18 листопада – залишається обмаль часу. Часу для блефу немає
Радослав Сікорський
«До останньої перед самітом зустрічі міністрів закордонних справ ЄС – 18 листопада – залишається обмаль часу. Часу для блефу немає, – наголошує Сікорський. – Час активно діяти, щоб вирішити усі ті проблеми, які залишаються перед самітом у Вільнюсі. Маю надію, що до того не станеться нічого, що завадить Україні підписати угоду про асоціацію з ЄС».

Він зазначив, що Польща сподівається на те, що Київ усуне всі проблеми, що стоять на цьому шляху. Тим більше, що Київ налагодив плідну «євроінтеграційну» співпрацю між президентом, урядом та опозицією, зазначив Сікорський днем раніше, по закінченні засідання очільників МЗС країн Євросоюзу в Люксембурзі.
Досі існують ризики непідписання Угоди про асоціаію між Україною та ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:29 0:00

«Зелене світло» має дати місія Кокса-Квасневського

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив: неважливо, що саме нині у Києві він і його польський колега обговорювали з керівниками уряду, з президентом України та опозицією. Важливіше, на його думку, готовність офіційного Києва подолати наявні проблеми, серед яких – вибіркове судочинство.

Питання, яким займається місія Кокса й Квасневського, залишається невирішеним. Якщо «зеленого світла» не буде від місії, то його Україна не отримає від нас
Карл Більдт
«Я можу вам, журналістам, повторити те саме, про що говорив щойно президентові України: ваша країна здійснила прогрес на шляху до підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. Але одне питання, яким займається місія Пата Кокса й Александра Квасневського, залишається невирішеним. Якщо місія дасть «зелене світло», то буде «зелене світло» Україні з боку Європи. А якщо «зеленого світла» не буде від місії, то його Україна не отримає від нас», – зазначив Більдт.

Напередодні (21 жовтня), по закінченні наради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі, Більдт повідомив ЗМІ, що висновки місії Кокса-Квасневського матимуть вирішальне значення для питання, чи підписувати ЄС угоду про асоціацію з Україною.

Україна налаштована оптимістично

Україна сподівається, що місія Кокса-Квасневського «зелене світло» на підписання угоди про асоціацію дасть, адже українці демонструють політичну волю і консенсус у справі євроінтеграції, наголосив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

Наявна потужна політична воля з боку влади, консенсус серед парламентських сил, необхідні для того, щоб Україна успішно виконала усі вимоги ЄС
Леонід Кожара
«Наявна потужна політична воля з боку влади, консенсус серед парламентських сил, необхідні для того, щоб Україна успішно виконала усі вимоги ЄС, які потрібні для, сказати б, кваліфікації на підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом», – наголосив Кожара.

У Верховній Раді України зареєстрували проекти законів, ухвалення яких дозволило б екс-прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко виїхати на лікування до Німеччини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG