Доступність посилання

ТОП новини

Україні Митний союз нав’язують із Чечнею? (Огляд преси)


Київ – За радянських часів магазини дуже любили торгувати з навантаженням. Бажаний дефіцит йшов у парі з неліквідом. Скажімо, романи Олександра Дюма і Агати Крісті продавалися зі стенограмами партійних з'їздів. Приблизно так само виглядають інтеграційні процеси в сучасному світі, переконує газета «Сегодня». Україна йде на Схід або на Захід за світлою мрією, але на додачу отримує щось зовсім інше. Скажімо, у додаток до братнього союзу з Росією йдуть навантаження у вигляді розбірок у Бірюльові і терактів у Волгограді. Відмовитися від них неможливо: це – невід’ємна частина Росії, причому з кожним роком міжетнічні конфлікти відіграють все помітнішу роль у російському житті. У той же подарунковий набір входить Герой Росії Рамзан Кадиров, і від нього теж не відмовишся. Не можна інтегруватися в Кремль і Храм Христа Спасителя без одночасної інтеграції до Чечні. Подобається це українським русофілам чи ні, але це так, зауважує автор. Втім, привід для роздумів є і у прихильників руху в ЄС. Про них докладніше йдеться в статті «Інтеграція з навантаженням».

Відтепер працедавці, які затримують виплату зарплати, мають не лише повернути робітникам зароблене, незважаючи на термiн давності боргу, а ще й сплатити компенсацію. Таке рiшення Конституційного суду можна було б назвати революцiйним. Проте експерти газети «Україна молода» переконані, що воно навряд чи кардинально змiнить ситуацiю з виплатами заборгованої зарплати. А компенсувати потрібно буде чимало. І не лише працедавцям, а й державі, яка сьогодні є чи не найбільшим боржником, нагадує видання.

Ціна нафтопродуктів від 1 січня наступного року може збільшитися на 5 гривень за літр, попереджають експерти газети «День». До різкого подорожчання призведе не дефіцит в країні нафтопродуктів, а додавання до бензину не менше 5% біоетанолу, яке з 1 січня 2014 року стає обов’язковим. Стаття називається «Як не зійшлися бензин з етанолом».

В Україні щороку викидають півмільйона тонн електронного сміття. Газета «День» з’ясовувала – куди можна здати неробочу техніку, скільки це коштуватиме та як її утилізуватимуть. Заголовок публікації – «Куди подіти старий комп’ютер?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG