Доступність посилання

ТОП новини

Суд зупинив масштабну майнову аферу в Дніпропетровську


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
Сьогодні Дніпропетровський апеляційний господарський суд за зверненням прокуратури скасував мирову угоду, за якою з комунальної власності Дніпропетровська в руки приватних осіб перейшло 96 об’єктів нерухомості в престижних районах міста. Про це Радіо Свобода повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

За даними прокуратури, мирову угоду в справі про банкрутство комунального підприємства «Спеціалізована ремонтно-будівельна дільниця» затвердив господарський суд Дніпропетровської області, потім на користь приватного підприємства ТОВ «Соляріс» було відчужено 96 найбільш ліквідних об’єктів нерухомості комунальної форми власності, зокрема, це дитячі установи, лікарні, трамвайне депо, навіть будівля природоохоронної прокуратури.

«23 жовтня 2013 року Дніпропетровським апеляційним господарським судом за вказаною скаргою закрито провадження у справі про банкрутство підприємства. Також судом вказану мирову угоду скасовано. Наразі прокуратурою встановлюються власники 96 об’єктів нерухомості з метою пред’явлення позовів щодо повернення майна територіальній громаді міста», – йдеться у повідомленні прокуратури.

У вересні в Дніпропетровську стало відомо, що приватна фірма стала у Дніпропетровську власником майже сотні нерухомих об’єктів комунальної власності, заплативши при цьому, за оцінками експертів, копійки. Всі споруди розташовані в престижних районах обласного центру. Це найбільша майнова афера в історії міста. Влада стверджує, що до публікації про оборудку не знала, а тепер шукає винних і повертає майно місту.

Кому віддали за безцінь дорогу комунальну власність і хто насправді стоїть за аферою, поки не з’ясували. За юридичною адресою фірми, що отримала комунальну власність, не виявилось.
XS
SM
MD
LG