Доступність посилання

ТОП новини

Обама і Шариф розмовлятимуть про справу застосування безпілотників у Пакистані


У середу в Білому домі відбудеться зустріч президента Барака Обами з прем’єр-міністром Пакистану Навазом Шарифом. Згідно з передбаченнями, важливе місце в розмовах обох лідерів займатиме тема застосування безпілотних літаків проти екстремістів у Пакистані. День раніше правозахисні організації піддали критиці Сполучені Штати з приводу засекречення кампанії використання безпілотників.

У промові, яку прем’єр-міністр Шариф виголосив у вівторок в Інституті миру у Вашингтоні, він сказав, що бажає покращення у відносинах зі Сполученими Штатами, «але що питання дронів стало важливим подразником у двосторонніх відносинах».

Прем’єр Шариф зробив таку заяву в час, коли базована у Великобританії правозахисна організація Міжнародна амністія закликала США покласти край засекреченості щодо використання безпілотників у Пакистані.

В оприлюдненому у вівторок звіті Міжнародна амністія заявила, що Сполучені Штати, «як здається, вчинили дуже серйозні» порушення прав людини, які, можливо, дорівнюють навіть воєнним злочинам.

Представник Білого дому Джей Карні заявив, що Сполучені Штати рішуче не погоджуються з твердженням, що удари з безпілотних літаків порушують міжнародне право.

Міжнародна амністія закликала Сполучені Штати і Пакистан подати до загального відома всю можливу інформацію про повітряні удари з безпілотників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG