Доступність посилання

ТОП новини

Росія: активістів Greenpeace можуть звинуватити в нових «тяжких злочинах»


Проти активістів Greenpeace, що брали участь в акції протесту проти видобутку нафти в Арктиці, можуть висунути нові обвинувачення. Про це заявив голова Слідчого комітету Росії Володимир Маркін. За його словами, проти декого з них можуть висунути звинувачення в насильстві проти посадових осіб.

«Очевидно, що ні про які мирні акції в даній ситуації не може бути мови. Поведінка звинувачених після затримання також не сприяє швидкому встановленню істини в справі. Органи слідства не виключають можливості висунення низці фігурантів інших обвинувачень у скоєнні тяжких злочинів. Зокрема, мова йде про статтю 318 Кримінального кодексу Росії – це застосування насильства проти носія влади», – сказав Маркін.

Напередодні Слідчий комітет Росії повідомив, що справу затриманих активістів екологічної організації Greenpeace вирішили перекваліфікувати із піратства на хуліганство. За новим звинуваченням їх загрожує максимум сім років ув’язнення, у той час як за попереднім – 15 років.

30 затриманих – активісти Greenpeace, члени команди їхнього судна Arctic Sunrise, а також двоє журналістів, фотограф і відеооператор, громадяни 18 країн – перебувають у Росії під досудовим арештом на термін у два місяці. Спершу їм висували звинувачення в піратстві.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як понад місяць тому екологи намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
XS
SM
MD
LG