Доступність посилання

ТОП новини

США висловили сподівання, що в Україні кандидатів не зніматимуть із виборів


Віталій Кличко оголошує, що кандидуватиме на президента, 24 жовтня 2013 року
Віталій Кличко оголошує, що кандидуватиме на президента, 24 жовтня 2013 року
Заступник керівника Бюро з питань демократії, прав людини і праці Державного департаменту США Томас Меліа, який перебуває з візитом у Києві, заявив сьогодні, що можливе зняття кандидатів із виборів в Україні може затьмарити процес виборів.

Так він без дальших подробиць прокоментував в ефірі телевізійного «5-го каналу» питання щодо подій, які сталися сьогодні у Верховній Раді, де була схвалена поправка до законодавства, що може унеможливити кандидування на посаду президента лідера партії УДАР Віталія Кличка.

Парламент схвалив закон про зміну до Податкового кодексу, яка, зокрема, має встановити, що особа, яка має право на постійне мешкання за кордоном, вважається такою, що не живе в Україні; тим часом на виборах президента може балотуватися громадянин, який постійно жив в Україні останні 10 років.

Віталій Кличко, визнавши у відповідь, що має право на мешкання в Німеччині, наголосив, що це не порушує українського законодавства, і відразу оголосив, що буде балотуватися на виборах президента.

В УДАРі цю поправку назвали провокацією, в «Батьківщині» її ухвалення оголосили фальсифікацією, регіонали заперечили політичний підтекст у ній, а в парламенті вже зареєстрували проект постанови про скасування результату голосування за цю поправку.
XS
SM
MD
LG