Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії знову нагадав, що Україна після асоціації з ЄС не вступить до Митного союзу


Володимир Путін у Мінську, 24 жовтня 2013 року
Володимир Путін у Мінську, 24 жовтня 2013 року
Вступ України до Митного союзу під проводом Росії буде неможливим після підписання угоди про асоціацію з ЄС, знову заявив сьогодні президент Росії Володимир Путін на прес-конференції у столиці Білорусі Мінську після засідання Вищої Євразійської економічної ради – керівного органу цього союзу і Єдиного економічного простору цих же країн, Росії, Казахстану й Білорусі.

Угода про асоціацію передбачає і створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, а її умови неприйнятні для Митного союзу, заявив він.

При цьому, за словами Путіна, Росія «взагалі не за і не проти» підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС – це «не наша справа», а суверенне право українського народу і українського керівництва.

Водночас зона вільної торгівлі, членами якої є і Росія, і Україна, вже існує в СНД; Росія готова вдатися до одного з пунктів угоди про цю зону, щоб, як сказав Путін, захистити свій ринок.

«Це не означає, що ми будемо забороняти ввезення на російський ринок українських товарів, але це означає, що ці товари не пільговим режимом у рамках зони вільної торгівлі», – сказав він.

Як додав президент Росії, він домовився з колегою з України Віктором Януковичем іще провести консультації перед підписанням Києвом угоди про асоціацію з Європейським союзом із приводу заходів, які хоче вжити Москва для захисту свого ринку від асоційованої з ЄС України.

Раніше сьогодні речник російського керівника Дмитро Песков повідомляв, що первісний план окремої зустрічі президентів Росії й України змінили, обмеживши їхнє спілкування тільки бесідою на берегах спільної робочої вечері голів кількох держав-учасниць СНД.

Завтра в Мінську відбудеться саміт СНД.
XS
SM
MD
LG