Доступність посилання

ТОП новини

Данилишин заявив про «послідовність» Януковича в євроінтеграції і боротьбі з олігархами і криміналом


Богдан Данилишин, архівне фото
Богдан Данилишин, архівне фото
Богдан Данилишин, колишній міністр економіки в уряді Юлії Тимошенко, який має притулок у Чехії, заявив сьогодні Радіо Свобода, що буде підтримувати зусилля тих керівників держави, які прагнуть підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом, борються з олігархізацією економіки, викорінюють кримінальні зусилля в усіх сферах суспільства.

«На жаль, цього не змогла домогтися попередня влада, в якій я працював», – визнав Данилишин.

Тому він побажав успіхів і наполегливості на цьому шляху президентові України Вікторові Януковичу – «його послідовність і впевнені дії в цих напрямках знаходять підтримку і в європейських країнах, і всередині України», наголосив колишній міністр.

Як сказав Данилишин, який підтвердив закриття кримінальних справ і проваджень проти нього в Україні, нині його основне завдання – завершити громадську акцію «Місце України в Європі» і сприяти підписанню угоди про асоціацію України з Європейським союзом, якої, за його словами, «бояться окремі представники і влади, і опозиції».

Відтак, сказав Данилишин, після завершення низки контрактів із вишами Чехії і Німеччини, в яких він викладає, він повернеться до України.

Раніше він уже пояснював, що змінив своє спершу критичніше ставлення до нинішньої української влади, бо вона, за його словами, багато робить для демократизації України, тож «Україна проходить нову стадію розвитку своєї демократії», і останнім часом «у цьому напрямку багато що змінилося».

Богдан Данилишин отримав у січні 2011 року притулок у Чехії, де став одним зі співзасновників міжнародної громадської організації «Українська європейська перспектива». В Україні його звинувачували у службових зловживаннях. Сам колишній міністр наполягав, що його кримінальне переслідування має політичне підґрунтя.
XS
SM
MD
LG