Доступність посилання

ТОП новини

Саміт СНД закликав Грузію повернутися до об’єднання


Віктор Янукович і Олександр Лукашенко на саміті СНД в Мінську, 25 жовтня 2013 року
Віктор Янукович і Олександр Лукашенко на саміті СНД в Мінську, 25 жовтня 2013 року
Учасники саміту СНД, що відбувся сьогодні у столиці Білорусі Мінську, на його завершення закликали Грузію повернутися до цього післярадянського об’єднання, з якого вона вирішила вийти після війни Росії проти неї 2008 року.

Серед питань, які розглядали на саміті, питання економічної співпраці і співпраці в боротьбі з транскордонною злочинністю, зокрема з тероризмом, контрабандою наркотиків, торгівлею людьми чи кіберзлочинністю.

Як оголосив президент Білорусі, що нині головує в СНД, Олександр Лукашенко, сторони схвалили план спільної боротьби з такою злочинністю на наступні п’ять років.

Наступного року головуватиме в СНД Україна.

Грузія перестала бути членом СНД 2009 року, через рік після того, як по війні 2008 року подала заяву про вихід із об’єднання. Нині владу у Грузії має коаліція «Грузинська мрія», яка демонструє примирливе ставлення до Росії, хоч і продовжує критикувати її за окупацію своїх сепаратистських регіонів. Післязавтра у Грузії відбудуться вибори президента, повноваження якого нині помітно обмежені; очікують, що на них теж переможе представник «Грузинської мрії».
XS
SM
MD
LG