Доступність посилання

ТОП новини

Мера Запоріжжя викликали як свідка на допит у справі кримінального авторитета «Анісіма»


Олександр Сін, архівне фото
Олександр Сін, архівне фото
Міського голову Запоріжжя Олександра Сіна викликали на допит до місцевого Управління боротьби з організованою злочинністю як свідка у справі кримінального авторитета «Анісіма», якого влада Запоріжжя називала «соціально відповідальним» бізнесменом та меценатом численних заходів, повідомило сьогодні агентство «Інтерфакс-Україна».

За цим повідомленням, міський голова Запоріжжя Олександр Сін провів брифінг, на якому прокоментував ставлення місцевої влади до затримання відомого запорізького бізнесмена та мецената Євгена Анісімова.

Як сказав мер, «ні він, ні органи влади не є фіскальним органом або органом перевірки, не вивчають фінансового становища бізнесменів, тому не знають про джерела фінансування Євгена Анісімова».

«Ми пропонували проект, пропонували кошторис, він давав відповідь – готовий він це реалізувати чи не готовий. Більшість із пропозицій, які генерувала міська влада, він підтримував», – сказав Сін.

Також міський голова Запоріжжя сказав, що не має офіційної інформації від міліції «про походження мішків із грошима, позначених назвами комунальних підприємств міста, які начебто було виявлено під час обшуку в офісі затриманого бізнесмена Євгена Анісімова», тому не може пояснити їхнього походження.

Крім того, він наголосив, що «сам Анісімов не впливав на кадрові призначення керівників комунальних підприємств міста, оскільки він не є тим суб’єктом, який бере участь у цьому процесі».

Також Сін сказав, що причини затримання Анісімова йому відомі лише зі ЗМІ.

«Наголошую, що ні мені, ні на адресу виконкому та міської ради ніякої офіційної інформації з цього питання не надходило. Євгена Олександровича обвинувачують у спробі здирства. Знову ж таки написано, що заяву подали два запорізькі бізнесмени – Комісаров та Чекальський», – повідомив мер.

Сін наголосив, що йому не відомі факти вимагання коштів Анісімовим в інших місцевих бізнесменів, і він до рішення суду не може коментувати заяви представників дрібного та середнього бізнесу Запоріжжя про те, що Анісімов начебто змушував їх щомісячно платити відсотки від прибутку за право працювати в місті або відбирав у них бізнес.

«У мене немає із цього приводу ніякої інформації. Я зустрічався рік тому з підприємцями, запитував їх про це і просив відповісти мені. І жоден підприємець мені цю інформацію не підтвердив. Якщо вони сьогодні її підтвердять у слідчих органах, я думаю, що слідчі оцінять цю інформацію. Дадуть свою оцінку й ухвалять рішення. Будь-які інші обвинувачення, які лунають, мають бути доведені та прийняті судом», – сказав він.

Міський голова Запоріжжя підтвердив, що запрошений завтра на допит як свідок до обласного Управління боротьби з організованою злочинністю.

«Я заявляю, що я готовий як свідок співпрацювати зі слідством. Готовий надати всі необхідні пояснення і зроблю усе, що залежить від мене і як громадянина, і як посадовця, для того, щоб максимально допомогти слідству у встановленні істини. Усе інше – це емоції, оцінкові судження, чиїсь точки зору. Я, як міський голова, можу у своїй діяльності керуватися лише фактами, лише відомою мені інформацією», – сказав Сін.

Запорізького бізнесмена Євгена Анісімова затримали в аеропорті «Бориспіль» на початку тижня за підозрою у здирстві на підставі кримінального провадження за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (здирство). Санкція цієї статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі. У повідомленні про затримання Анісімова Міністерство внутрішніх справ назвало заарештованого кримінальним авторитетом на прізвисько Анісім. Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя виніс припис про утримання Анісімова під вартою на два місяці – на час досудового слідства. Після суду Анісімова етапували до Києва.
XS
SM
MD
LG