Доступність посилання

ТОП новини

У Росії схвалили законопроект про стягнення шкоди з родичів терористів


У Росії Державна дума, нижня палата парламенту, одноголосно схвалила сьогодні поданий президентом Володимиром Путіним законопроект, що має передбачити стягування заподіяної терористами фінансової шкоди не тільки з самих терористів, а й із їхніх родичів і наближених осіб.

При цьому законопроект визначає, що для цього мають існувати «достатні підстави вважати», що кошти чи майно родичів терористів здобуті завдяки терористичній діяльності.

Від такого відшкодування мають звільнятися ті, хто сам повідомить про терористичну діяльність своїх родичів чи подасть інформацію, що призведе до їхнього затримання.

Серед інших норм законопроекту – суворіші покарання за різні аспекти діяльності, пов’язаної з тероризмом, – такої, як надання коштів чи матеріалів для здійснення терористичної діяльності, навчання з метою здійснення терористичної діяльності чи організація діяльності терористичного угруповання.

Законопроект іще має розглянути верхня палата парламенту, Рада федерації, але в його схваленні немає ніяких сумнівів, оскільки його автором є сам президент Володимир Путін.
XS
SM
MD
LG