Доступність посилання

ТОП новини

Лавров радить Україні вивчати досвід Швейцарії


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров порадив Україні вивчати «формат прикладів взаємодії з Євросоюзом, які не пов'язані з ризиками, як це вийшло в Швейцарії, Норвегії».

Про це Лавров заявив на восьмому засіданні російсько-українського підкомітету з міжнародної співпраці у Ростові-на-Дону.

Російський міністр наголосив, що розриву торговельних відносин України з Росією у разі підписання Києвом угоди про асоціацію з Євросоюзом не буде, оскільки Україна і Росія є членами Світової організації торгівлі. Водночас додаткові пільги навряд чи застосовуватимуться, додав керівник російської дипломатії.

«Додатково пільги, що випливають, зокрема, з Договору СНД про зону вільної торгівлі, уже навряд чи зможуть застосовуватися, якщо український ринок перевантажуватиметься товарами з Євросоюзу, що конкурують з нашими товарами», – сказав Лавров.

У Ростові-на-Дону сьогодні відбувається восьме засідання російсько-українського підкомітету з міжнародної співпраці. З українського боку в ньому бере участь міністр закордонних справ Леонід Кожара.
XS
SM
MD
LG