Доступність посилання

ТОП новини

У Сенаті США «категорично проти» збирання розвідувальних даних щодо союзників


Голова комітету Сенату США з розвідки Даян Файнстайн
Голова комітету Сенату США з розвідки Даян Файнстайн
Голова комітету Сенату США з розвідки Даян Файнстайн виступила «категорично проти» збирання розвідувальних даних щодо союзників Сполучених Штатів.

Про це вона заявила на тлі повідомлень, що протягом років Агентство національної безпеки США прослуховувало телефон канцлера Німеччини Анґели Меркель, а також інших іноземних лідерів.

Водночас Файнстайн наголосила на важливості розвідувальних даних у боротьбі з глобальним тероризмом.

Раніше зі схожою заявою виступив речник Білого дому Джей Карні.

«Якщо ми прагнемо безпеки наших громадян і союзників, ми повинні продовжувати випереджати зміни, що наша розвідка робила дуже добре. Завдяки цим можливостям ми змогли зірвати численні терористичні змови і адаптуватися до світу після 11 вересня 2001 року. Водночас ми визнаємо, що мають бути додаткові обмеження у збиранні і використанні розвідувальної інформації, і саме в цьому контексті президент наказав переглянути наші можливості стеження», – наголосив речник.

Голова комітету Сенату США з розвідки Даян Файнстайн отримала запевнення Білого дому, що надалі збирання інформації щодо союзників не триватиме. Файнстайн додала, що очолюваний нею комітет розпочне «серйозний перегляд» усіх програм спостереження.
XS
SM
MD
LG