Доступність посилання

ТОП новини

Притулком для пітбулів керують колишні в'язні


Ерл Мафет добре знає, що таке другий шанс. Він сам його отримав, коли достроково вийшов на свободу. Тепер, разом з іншими умовно звільненими, він дає другий шанс цим собакам, у притулку Вільялобос у Новому Орлеані.

«Я був ув’язненим, як вони зараз. Я певним чином розумію їх, і тому знаходжу з ними спільну мову», – каже Ерл.

Заснований у Каліфорнії два десятиліття тому притулок, два роки тому з фінансових та бюрократичних міркувань переїхав до Нового Орлеану. Як каже засновниця Тіа-Марія Торес, місто та штат Луїзіана тепло прийняли притулок, що надає другий шанс собакам та людям.

Цей незвичний притулок та люди які в ньому працюють тепер відомі на всю країну. Чотири роки тому, вони стали зірками реаліті шоу «Пітбулі та достроково звільнені», на каналі, що розповідає про життя тварин.



Тож тепер коли Тіа та її команда вирушають рятувати чергового пітбуля, їх супроводжують телекамери.

Колишні в’язні не лише доглядають за тваринами, а й влаштовують екскурсії для бажаючих взяти собаку з цього притулку.

Пітбулі мають репутацію небезпечної тварини. У деяких американських містах ця порода заборонена. Але, як каже Вільям, який працює з цими тваринами, проблема не в собаках, а в їх господарях.

«Вони як пластилін. Ви можете виховати пітбуля так як забажаєте. Але люди чомусь прагнуть зробити з них злих собак. Лише тому, що ви можете не означає, що це потрібно робити», – каже працівник притулку для собак.

Ідея створити телевізійне шоу про незвичний притулок прийшла до Майкі Ді, який став продюсером програми. Свого часу він узяв пітбультерьєра і прийшов до Тіі за допомогою у вихованні.

Тож Майкі сам організував перші зйомки. А вже через місяць проектом зацікавився, канал Animal Planet. У жовтні 2009 році шоу «Пітбулі та достроково звільнені», дебютувало на телебаченні. Шоу виходить в ефір вже п’ятий сезон поспіль.

Така реклама допомагає Тіі фінансово утримувати найбільший притулок для пітбультерєрів в країні. Тут постійно отримують другий шанс у житті до двохсот собак, які потрапляють сюди з усіх куточків країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG