Доступність посилання

ТОП новини

Джеффрі Пайєтт: у мене склалось враження, що Україна – інтроверт


Посол США Пайєтт: У мене склалось враження, що Україна – інтроверт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у промові в Києво-Могилянській академії заявив сьогодні, що Україна так зосереджена на власних проблемах, що іноді не помічає зовнішнього світу.

«На мене справило враження ваше політичне керівництво, а саме серйозність, з якою український уряд ставиться до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом. Проте у мене склалось враження, що Україна – інтроверт. Лише зосередившись на зовнішньому світі, взаємодіючи з Європою і рештою світу – саме таким шляхом – Україна знайде своє місце серед незалежних, демократичних, заможних держав світу», – порадив він.

За словами Джеффрі Пайєтта, щоб успішно розвиватися, українцям треба стати активними громадянами у глобальному масштабі, і підхожий момент для цього настав саме зараз, перед підписанням угоди про асоціацію. Сполучені Штати Америки – друзі України у цій справі, запевнив він.

«Ми готові допомогти економіці України інтегруватися у світові ринки, допомогти вам зміцнити ваші демократичні процеси та інститути й скористатися багатьма змінами, що йдуть до вас. Це ваш вибір, і ніхто інший не має права говорити вам протилежне або заважати вашим прагненням удосконалювати свою державу за допомогою інтеграції з вашими європейськими сусідами. Ніхто», – наголосив посол.

Змалювавши динамічне бачення майбутнього України, Джеффрі Пайєтт також закликав вивчати досвід США, ЄС, Польщі, Мексики – як вони створили сприятливі умови для інвесторів, зміцнили свої демократичні інституції та інституційно закріпили свою підтримку прав людини.
XS
SM
MD
LG