Доступність посилання

ТОП новини

ЄС може відкласти підписання угоди з Україною на рік – голова МЗС Польщі


Радослав Сікорський
Радослав Сікорський
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляє, що підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом може бути перенесене, якщо Київ не виконає всіх поставлених ЄС умов до саміту «Східного партнерства». Про це Сікорський заявив в ефірі телеканалу PolsatNews.

«Є альтернатива, що з Україною також підпишемо (угоду про асоціацію – ред.) наступного року», – заявив Сікорський, нагадавши, що на саміті у Вільнюсі планується парафувати угоди з Грузією і Молдовою, які планується підписати наступного року.

За словами міністра, поки що виконання умови Євросоюзу про звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко «залишається під знаком питання», у зв’язку з чим він звернувся до української влади з проханням не тягнути час.

«Від України залежить, чи вона виконає умови асоціації з Євросоюзом і стане на шлях, який може привести до членства у Європейському союзі. Такою є ставка. Маємо надію, що президент України зробить те, що потрібно, аби Україну поставити на цей шлях», – сказав польський міністр.

За словами Сікорського, непідписання угоди про асоціацію з Україною у Вільнюсі «було б компрометацією тих, хто це обіцяв».

Україна планує підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі в листопаді.
XS
SM
MD
LG