Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську розпалась об’єднана опозиція «Батьківщина»


У Дніпропетровській міській раді розпалось міжфракційне об’єднання «Об’єднана опозиція «Батьківщина», створеного свого часу фракціями «Фронт змін» та ВО «Батьківщина». З об’єднання сьогодні в повному складі вийшла фракція ВО «Батьківщина», поінформував, розпочинаючи чергову сесію міської ради у середу, міський голова Іван Куліченко.

Заява про вихід «Батьківщини» з об’єднання пролунала одразу ж після оприлюднення заяви про вихід голови фракції «Батьківщини» Максима Курячого з лав фракції і партії.

Таким чином, у фракції «Батьківщини» залишилося шестеро депутатів, новим керівником став Едуард Багдасарян.

Тим часом Максим Курячий поповнив фракцію колишнього «Фронту змін», перетворену на фракцію «Демократи». Тепер вона налічує 9 депутатів.

Курячий, коментуючи своє рішення, заявив, що нинішній формат опозиції себе вичерпав, потрібен новий.

«У нинішніх умовах, які переживає Дніпропетровськ й Україна, потрібна нова опозиція, вільна від старих амбіцій, колишніх догм і помилок. Я провів десятки зустрічей з виборцями, експертами. Думки людей: падіння довіри до опозиції, а це сигнал необхідності змін», – сказав Максим Курячий.

Водночас представники «Батьківщини» ніяк не прокоментували свого виходу з між фракційного об’єднання «Об’єднана опозиція «Батьківщина».

Сьогодні ж міжфракційне об’єднання «Об’єднана опозиція «Батьківщина» розпалось і в Дніпродзержинській міській раді.

У вівторок фракція «Батьківщини» у Дніпропетровській міськраді залишилася без голови: керівник фракції Максим Курячий заявив про вихід із лав «Батьківщини» через принципові розбіжності з керівництвом партійної організації щодо питань партійної та депутатської роботи.

Водночас в обласній організації «Батьківщини» заявили, що вимагають від Курячого повернути партії мандат депутата міської ради.

Дніпропетровську обласну організацію «Батьківщини» очолює тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна.
XS
SM
MD
LG