Доступність посилання

ТОП новини

Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей Forbes, випередивши Обаму


Володимир Путін
Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін очолив рейтинг найвпливовіших людей Forbes, випередивши президента США Барака Обаму, який цього року опинився на другому місці.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Forbes.

Обама очолював цей рейтинг щороку з моменту його заснування в 2009-му, крім 2010 року, коли номером один був колишній політичний і військовий лідер Китаю Ху Цзіньтао, мовиться в повідомленні.

На третьому місці в рейтингу голова КНР Сі Цзіньпін. До першої п’ятірки також увійшли папа Франциск (4-е місце) і канцлер Німеччини Анґела Меркель (5-е місце).

Автори рейтингу відзначають збільшення жінок у списку. Цього року до рейтингу увійшли дев’ять жінок. При цьому в 2011 і 2012 роках їх було шестеро, а в рік заснування рейтингу (2009) – троє.

Росію в списку, крім Путіна, представляють президент «Роснафти» Ігор Сєчін (60-е місце), прем’єр-міністр Дмитро Медведєв (53-є місце) і найбагатший бізнесмен Алішер Усманов (63-є місце).

Всього до рейтингу Forbes увійшли 72 світові політичні, економічні і громадські діячі – по одному на 100 мільйонів жителів планети. Україна в рейтингу не представлена.

Рейтинг найвпливовіших людей світу за версією Forbes – суб’єктивний вибір американської редакції журналу. Критеріями впливовості автори дослідження вважають важливість рішень, які ухвалюють учасники списку, для широких мас, фінансові потоки, підконтрольні учасникам рейтингу як адміністраторам, менеджерам або власникам, і активність, з якою учасники рейтингу свою владу застосовують.
XS
SM
MD
LG