Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські літаки могли бомбити сирійські військові об’єкти


З Сирії повідомляють, що ізраїльські військові літаки завдали удару по сирійських військових об’єктах. Ізраїль відмовився підтвердити правдивість такої інформації.

За повідомленнями сирійської опозиції, метою атаки з повітря була військова база, де зберігалися ракети російського виробництва. Аналітики припускають, що Ізраїль побоювався, що ця зброя може потрапити до рук бойовиків ліванського руху «Хезболла».

Сирійська організація з прав людини підтвердила пізно ввечері в середу, що вибух на авіабазі поблизу Латакії був. Ліванські військові заявили, що бачили шість ізраїльських літаків над територією Лівану.

Тим часом , держсекретар США Джон Керрі привітав повідомлення, що Сирія знищила або вивела з ладу все обладнання для виробництва хімічної зброї.

Організація за заборону хімічної зброї називала 1 листопада граничним терміном для виконання цього завдання. Речник організації Майкл Луган підтвердив дані про це.

«Сирійський уряд завершив так зване «функціональне руйнування» обладнання, яке могло використовуватися для виробництва газу зарину. Виробництво і завантаження зарину до боєприпасів стали неможливими. Це те, що ми можемо підтвердити сьогодні», – сказав речник Організації за заборону хімічної зброї.
XS
SM
MD
LG