Доступність посилання

ТОП новини

У Партії регіонів готові до «компромісного рішення» щодо Тимошенко – ЗМІ


Депутат Верховної Ради Вадим Колесніченко
Депутат Верховної Ради Вадим Колесніченко
У Партії регіонів висловлюють готовність до «обговорення і ухвалення компромісного рішення» в питанні лікування Тимошенко.

Про це заявив депутат Верховної Ради від цієї політичної сили Вадим Колесніченко, коментуючи ймовірність голосування за законопроект позафракційного депутата Анжеліки Лабунської.

«Ми готові проголосувати за відправлення на лікування пані Тимошенко. Всі норми цього законопроекту будуть предметом обговорення і ухвалення компромісного рішення в другому читанні. Якщо меншість дасть свої голоси, ми забезпечимо решту», – наводить слова Колесніченка «Комерсант-Україна».

У четвер члени місії Європарламенту Пат Кокс і Александр Квасневський на завершення свого вже 24-го візиту в Україну заявили, що «законопроект пані Лабунської становить найкращу основу, на якій слід створювати та шукати необхідний консенсус між проурядовими та опозиційними партіями».

Законопроект народного депутата Анжеліки Лабунської про внесення змін у статтю 84 Кримінального кодексу України щодо можливості лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі, є одним із кількох, які перебувають на розгляді в парламенті і які мають на меті тим чи іншим чином вирішити проблему з наданням ув’язненій Юлії Тимошенко можливості виїхати на лікування за кордон.

Він, серед іншого, передбачає, що «в разі неможливості отримання належного лікування і медичної допомоги в пенітенціарних закладах і установах охорони здоров’я України, особи, засуджені до позбавлення волі, мають право на лікування за кордоном»; якщо таке рішення ухвалить на передбачених законопроектом підставах суд, він також буде «зобов’язаний одночасно прийняти рішення про звільнення такої особи від покарання за хворобою».
XS
SM
MD
LG