Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: УДАР підтримає пропоноване ЄС вирішення справи Тимошенко


УДАР підтримає будь-який варіант вирішення проблеми Тимошенко, який буде прийнятний для ЄС і дозволить Україні не втратити шанс на підписання угоди про асоціацію. Про це заявив лідер УДАРу Віталій Кличко, якого цитує прес-служба партії.

«Сьогодні, як ніколи, Україна близька до провалу своїх євроінтеграційних прагнень. Всі попереджувальні дзвіночки вже пролунали. Якщо влада готується не до зриву підписання, а хоче, щоб воно відбулося, треба терміново ухвалювати рішення щодо Юлії Тимошенко», – наголосив Кличко.

«Спочатку Янукович переклав відповідальність за розв’язання цієї проблеми на Верховну Раду, а тепер влада не хоче ухвалення рішень щодо Тимошенко і в парламенті», – додав лідер УДАРу.

Кличко нагадав, що УДАР ініціює проведення двох сесійних тижнів поспіль, щоб парламент зміг доопрацювати і ухвалити законопроекти, необхідні для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Вчора представники місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Квасневський заявили, що на базі законопроекту позафракційного депутата Анжеліки Лабунської треба шукати необхідний консенсус щодо лікування засуджених осіб за кордоном.

Законопроект Лабунської є одним із кількох, які перебувають на розгляді в парламенті і мають на меті вирішити проблему з наданням ув’язненій Юлії Тимошенко можливості виїхати на лікування за кордон.

Цей документ, зокрема, передбачає, що «в разі неможливості отримання належного лікування і медичної допомоги в пенітенціарних закладах і установах охорони здоров’я України, особи, засуджені до позбавлення волі, мають право на лікування за кордоном».

Пропонується, що, ухвалюючи рішення про лікування за кордоном особи, засудженої до позбавлення волі, суд зобов’язаний одночасно ухвалити рішення про звільнення такої особи від покарання за хворобою.
XS
SM
MD
LG