Доступність посилання

ТОП новини

У пакистанських талібів підтвердили загибель їхнього лідера


Лідер пакистанського «Талібану» Хакімулла Мехсуд, архівні кадри
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

Лідер пакистанського «Талібану» Хакімулла Мехсуд, архівні кадри

Джерела в пакистанському ісламістському войовничому русі «Талібан» підтвердили Радіо Машааль, пакистанській службі Радіо Свобода, що лідер цього руху Хакімулла Мехсуд загинув сьогодні вранці внаслідок імовірного удару з американського безпілотного літака. Але офіційної заяви про це від імені пакистанських талібів іще немає.

Також підтверджено, що внаслідок удару в регіоні Північний Вазиристан, біля його головного міста Міран-Шах, загинули й водій і один із охоронців лідера пакистанських талібів. Загалом повідомляють про загибель не менш як чотирьох людей.

Це був уже другий такий імовірний удар із американського безпілотника в Пакистані відтоді, як минулого місяця прем’єр-міністр країни Наваз Шаріф у перебігу візиту до Вашингтона вимагав припинити такі удари.

Північний Вазиристан, який межує з Афганістаном, є одним із центрів діяльності пакистанських талібів. Їхній рух споріднений із афганським «Талібаном», але діє окремо.

Хакімулла Мехсуд перебрав керівництво рухом «Техрік-е-Талібан Пакистан» 2009 року після загибелі його попереднього лідера, так само внаслідок удару з безпілотника.

Раніше про смерть Хакімулли Мехсуда, який був однією з найбільш розшукуваних осіб у Пакистані, повідомляли вже кілька разів.
XS
SM
MD
LG