Доступність посилання

ТОП новини

США відкинули критику Пакистану через убивство ватажка талібів


Сполучені Штати відкинули в суботу заяви Пакистану, що вбивство ударом американського безпілотника ватажка пакистанських талібів зруйнувало мирний процес, що його Ісламабад починав налагоджувати з «Талібаном».

Як заявили в Державному департаменті США, переговори з бойовиками є внутрішньою справою Пакистану, водночас і Ісламабад, і Вашингтон мають спільну зацікавленість у тому, щоб покласти край екстремістському насильству.

Раніше в суботу міністр внутрішніх справ Пакистану Чаудгрі Нісар засудив як «напад на мирний процес» повітряний удар, як вважають, із американського безпілотного літака, внаслідок якого загинув ватажок пакистанського руху «Талібан» Хакімулла Мехсуд. За словами міністра, після цього Пакистан перегляне всі аспекти співпраці зі США. Також до Міністерства закордонних справ Пакистану викликали посла США для протесту.

У суботу ж джерела серед пакистанських талібів повідомили Радіо Машааль, пакистанську службу Радіо Свобода, що, як виглядає, новим керівником руху «Техрік-е-Талібан Пакистан» призначений Хан Саїд Мехсуд, відомий також на прізвисько Саджна, який останнім часом був заступником убитого Хакімулли Мехсуда.
XS
SM
MD
LG