Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві «Свобода» закидала димовими шашками «Російський марш»


У Миколаєві активісти партії «Свобода» в неділю кинули димові шашки в учасників «Російського маршу», що його проводили місцеві проросійські організації, повідомило інтернет-видання «Українська правда».

Двох активістів, які кинули шашки, одразу затримали міліціонери, які охороняли марш, посадили у службовий автомобіль і доставили до відділку, повідомляє видання, посилаючись на інформацію народного депутата від «Свободи» Юрія Сиротюка.



За повідомленням, кількадесят проросійських активістів влаштували марш із метою закликати до об’єднання України з Росією і Білоруссю.



Під Миколаївською обласною державною адміністрацією вони провели театралізовану виставу з метою висміяти європейські цінності, як вони їх сприймають, і показати негативні, на їхню думку, сторони вступу України до Євросоюзу, мовиться в повідомленні.



У Росії «російські марші» влаштовують націоналістичні організації з нагоди російського свята, Дня народної єдності, яке відзначають 4 листопада.

Україна заявляє, що прагне вступити до Європейського союзу, але про такий вступ в осяжному майбутньому наразі не йдеться. Тим часом Україна сподівається підписати з ЄС угоду про асоціацію, яка прямо не передбачає цього вступу, хоча й не заперечує його.
XS
SM
MD
LG