Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім розповів, чому вигідно вкладати гроші у США


Як справи з інвестиціями ідуть у США і що американський уряд робить для їх залучення? Іноземні інвестори традиційно розглядали Сполучені Штати як надійне та багатообіцяюче місце для вкладення своїх грошей. У 2000 році майже 40% всіх світових інвестицій припадало на США. Але з початком ХХІ сторіччя ця частка почала знижуватися і минулого року становила лише 17% або 160 мільярдів доларів. Аби переконати інвесторів вкладати більше, Білий дім організував інвестиційний саміт.

Говорить міністр торгівлі США Пенні Прітцкер:

«Тут зібралися лідери бізнесу з п’ятдесяти восьми країн та з усіх куточків Сполучених Штатів. Адміністрація Обами вас щиро вітає».

Серед причин зниження інвестицій в американську економіку експерти називають як загальмування економічного зростання в країнах-інвесторах, зокрема в Китаї, так і політичну нестабільність у Вашингтоні. Тим не менш, говорить міністр фінансів Джейкоб Лью, США залишаються лідером серед найпривабливіших для ведення бізнесу країн у світі:

«Нам треба, аби решта світу продовжувала розвиватися швидкими темпами. А світові потрібно, щоб США залишалися основою стабільної глобальної економіки».

Американські чиновники наполягають, що США залишаються привабливими для інвестицій через доступну та дешеву енергію, зростання рівня продуктивності, захист інтелектуальної власності та найкращі у світі університети. Такої думки, зокрема, і президент Барак Обама:

«Ми хочемо, аби більше американських товарів було продано у ваших країнах. Я хочу, аби ваші компанії вкладали більше тут, у Сполучених Штатах».

За новою програмою «Обери США» американські посольства за кордоном мають розгорнути широку кампанію із залучення інвестицій в країнах, де вони працюють. Президент Обама продовжує:



«Ви побачите, що немає заміни цим гордим словам «Зроблено в США». Ми відкриті для бізнесу та готові розвивати з вами партнерство на місяці та роки вперед».

Найбільшим інвестором в американську економіку залишається Канада. Також серед лідерів за обсягом прямих іноземних інвестицій в США – Великобританія, Швейцарія, Люксембург, Нідерланди, Франція та Австралія.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG