Доступність посилання

ТОП новини

Студенти зможуть купувати квитки онлайн з 1 липня 2014 року


Студенти попросили «Укрзалізницю» продавати їм квитки онлайн
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00
У День залізничника, 4 листопада, активісти громадської організації «Молодь демократичного альянсу» привітали керівництво «Укрзалізниці» пакетом звернень від студентів і нагадали про своє право купувати квитки на потяг через інтернет.

«Укрзалізниця» в 2009 році запровадила послугу оформлення проїзних документів через мережу інтернету, з травня 2012 року впровадили купівлю квитків через офіційний сайт, проте в цьому процесі зовсім проігнорували інтереси студентів, кажуть активісти.

«У нас є 755 звернень з п’яти міст України. Це студенти першого-четвертого курсів, які підтримують нашу ініціативу. У черзі в касу стоять всі: і студенти, й інші громадяни України. Буває, щоб купити квиток за студентським квитком, доводиться вистояти і 40 хвилин. Ми вважаємо, що студент може набагато ефективніше використати цей час, здійснивши купівлю через мобільний телефон чи домашній комп’ютер», – каже активістка організації Анастасія Московченко.

Активісти також нагадали, що в кожного вищого навчального закладу є база даних студентських квитків і вона може бути передана «Укрзалізниці». Заступник директора «Укрзалізниці» з пасажирських перевезень Павло Чекалов повідомив, що робота над вирішенням цієї проблеми триває вже вісім місяців і з липня наступного року студенти таки зможуть купувати квитки, не заходячи в касу.

«Вже є постанова Кабінету міністрів, в якій йдеться про те, що з 1 липня 2014 року база даних Міністерства освіти і науки України буде мати легітимність і нею можна буде користуватися при продажу електронних проїзних документів», – сказав він.

Павло Чекалов додав, що в листопаді цього року додатково з’являться десять поїздів, на які усім пасажирам можна буде купувати квитки онлайн.

У 2012 році «Укрзалізниця» продала майже 62 тисячі квитків, 10% з яких пільгові студентські.
XS
SM
MD
LG