Доступність посилання

ТОП новини

США підтримують Україну в її переговорах з МВФ – заступник держсекретаря


Вікторія Нуланд
Вікторія Нуланд
Сполучені Штати підтримують Україну в її переговорах з Міжнародним валютним фондом, спрямованих на проведення реформ. Про це заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд після закінчення переговорів з президентом Віктором Януковичем.

«Реформи, які Україна запроваджує в «подорожі» до Європи і у процесі своїх дискусій з МВФ, також дають основу для розширення і поглиблення взаємин зі США», – наголосила Нуланд.

Місія МВФ під керівництвом Ніколая Ґеорґієва працювала в Україні в період з 17 по 29 жовтня і проводила переговори з владою. Місія повідомила, що має намір продовжити технічні консультації з Києвом з питань подальшої співпраці.

«Влада країни розробляє пакет пропозицій з економічної політики, спрямований на коригування зовнішньоекономічних дисбалансів і активізацію економічного зростання… Місія відзначає необхідність забезпечення суттєвого прогресу за всіма зазначеними напрямами економічної політики», – наголошувалося в документі.

«Дзеркало тижня. Україна» з посиланням на свої джерела минулого тижня повідомило, що президент України Віктор Янукович для стабілізації державних фінансів погодився на непопулярні заходи, яких вимагає МВФ. За повідомленням, глава держави погодився на значне (до 60%) підвищення тарифів на газ для населення. Стосуватиметься воно тих споживачів, які споживають понад 3,5 тисячі кубометрів газу на рік.
Янукович дав зрозуміти, що Україна зробила вибір на користь ЄС – Нуланд
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00
XS
SM
MD
LG