Доступність посилання

ТОП новини

В Азербайджані почався суд над опозиційними лідерами


Перед будівлею суду в Шекі, 4 листопада 2013 року
Перед будівлею суду в Шекі, 4 листопада 2013 року
В Азербайджані, в місті Шакі на півночі країни, сьогодні почався суд над двома діячами опозиції: голова опозиційного руху «Республіканська альтернатива» (скорочено «Реал») Ільґар Маммадов і заступник голови опозиційної партії «Мюсават» («Рівність») Тофіґ Яґублу звинувачені в організації масових заворушень.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, залу суду з 50 місцями практично повністю заповнили працівники поліції, близько 200 людей, яким не дісталося місць, зібралися перед будівлею суду.

Обох опозиціонерів узяли під арешт іще в лютому, звинувативши їх у зв’язку з масовими протестами, що спалахнули в січні в районному містечку Ісмаїлли за 150 кілометрів на північний захід від столиці Азербайджану Баку. Там тисячі мешканців райцентру вимагали відставки голови району й підпалили його будинок, кілька авт і місцевий готель, який мешканці вважали «домом розпусти». Після розгону цієї демонстрації Яґублу й Маммадов прибули до містечка наступного дня і закликали до громадянської непокори, що викликало нові заворушення.
XS
SM
MD
LG