Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ не змогли визначити результати виборів на півночі Косова


Поліція на місті нападу у школі з виборчими дільницями на півночі Косовської-Митровиці, 3 листопада 2013 року
Поліція на місті нападу у школі з виборчими дільницями на півночі Косовської-Митровиці, 3 листопада 2013 року
Організація з безпеки і співпраці в Європі заявила сьогодні, що результати місцевих виборів, що відбулися вчора в Косові, неможливо встановити в північній, сербській за населенням частині міста Косовська-Митровиця через напад на три виборчі дільниці.

Як повідомив голова місії ОБСЄ в Косові Жан-Клод Шлюмберже, бюлетені з інших місцевостей на півночі Косова, де більшість населення теж становлять місцеві серби, транспортують до центру підрахунку біля столиці Приштини.

Президент Косова Атіфете Ях’яґа заявила, що на насильство буде дана швидка відповідь, і правопорядок на півночі Косова буде відновлений.

Учора під час голосування невідомі в масках напали в північній частині Косовської-Митровиці на школу, де були розташовані відразу 16 виборчих дільниць, і викрали чи розбили урни для голосування в кількох із них.

На півночі Косова, біля кордону з Сербією, де компактно живуть близько 40 тисяч із загалом приблизно 120 тисяч сербів Косова, залишаються сильними консервативні націоналістичні настрої, і сербські радикали заявляли, що участь у цих виборах означатиме визнання косовської незалежності.
XS
SM
MD
LG