Доступність посилання

ТОП новини

Учасники «Російського маршу» в Донецьку зазнали нападу


На «Російському марші» в Донецьку сталася бійка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

На «Російському марші» в Донецьку сталася бійка

Донецьк – У Донецьку в понеділок пройшов «Російський марш», в якому взяли участь понад 100 осіб. Марш розпочався від Донецької міськради, де трапилася бійка. Невідомі напали на учасників, що стояли на самому початку ходи та тримали чорно-біло-жовті прапори Російської Імперії. Нападники вибили з рук мітингувальників прапори, повалили їх на землю та, з вигуками «Слава Україні!», почали бити. Міліція відразу припинила бійку та затримала людей, які здійснили напад.

Міліція дуже швидко затримала нападників. На запитання Радіо Свобода, яку організацію ці люди представляють, один із чоловіків відповів, що він просто патріот, жодної організації не представляє.

Лідер політичної партії ВО «Свобода» в Донецькій області Ігор Славгородський заперечив те, що хтось із партії брав участь у цій провокації.

Я не виключаю, що це хтось із патріотично налаштованих громадян. Можливо, прихильники нашої партії, можливо – ні
Ігор Славгородський
«Ми прийняли рішення жодним чином на це не реагувати. «Свобода», як партія, до цього інциденту не мала стосунку. Я не виключаю, що це хтось із патріотично налаштованих громадян. Можливо, прихильники нашої партії, можливо – ні», – зауважив Славгородський.

Після бійки «Російський марш» пройшов центром Донецька. Більше ніж сотняі людей вигукували «Донецьк – російське місто», «Поки Русь єдина, ми непереможні», «Слава Росії, слава російському народу», «Один за всіх, всі за одного» та інші.

Є люди, які бачать наш шлях разом із Москвою, разом із Мінськом. Це наш вибір та наша цивілізація
Сергій Бунтовський
Сергій Бунтовський, лідер організації «Донбаська Русь», пояснив Радіо Свобода: «Незважаючи на те, що йде багаторічна пропаганда шляху в Європу, є люди, які бачать наш шлях разом із Москвою, разом із Мінськом. Це наш вибір та наша цивілізація. Асоціація – це повна капітуляція української зовнішньої політики. Це кабальний договір, тому що Україна відкриває свій ринок, практично не отримуючи нічого. Ми робимо чергову невиправдану поступку Європі і при цьому рвемо відносини з Росією, з якою у нас набагато більше спільного і в економіці, і в політиці».

Закінчилася хода мітингом біля пам’ятника Пушкіну за драмтеатром. Більшість ораторів вказували, що підписання угоди про асоціацію з ЄС поведе Україну по невірному шляху, а деякі учасники навіть тримали плакат із написом «Янукович – другий Мазепа».
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG