Доступність посилання

ТОП новини

Керрі: військового вирішення конфлікту в Сирії немає


Джон Керрі
Джон Керрі
Конфлікт у Сирії не може бути вирішений військовим шляхом, заявив державний секретар США Джон Керрі.

Сьогодні у Варшаві він наголосив, що і режим сирійського президента Башара Асада, й опозиція мають взяти участь у мирній конференції в Женеві.

«Сподіваюся, що сирійський уряд, а також Росія, Іран і всі інші, хто підтримує сирійський режим, простежить за тим, щоб цей режим дотримувався своїх зобов’язань приїхати в Женеву на переговори про мирне вирішення конфлікту в Сирії», – сказав Керрі.

За словами держсекретаря США, метою конференції «Женева-2» буде вирішення питання про перехідний уряд в Сирії, попереднього погоджене на конференції «Женева-1» минулого року. Проте відкритим залишається питання про відставку Асада.

Тим часом, сьогодні в ООН заявили, що понад 40% населення Сирії зараз потребує гуманітарної допомоги.

Як наголосила заступник генерального секретаря ООН із гуманітарних питань Валері Амос, ситуація в Сирії «продовжує погіршуватися швидко і невідворотно». Кількість людей, які потребують допомоги, зросла до більш як дев’яти мільйонів з менш як семи мільйонів ще у вересні. Понад половина цих людей є біженцями з районів бойових дій.

У Женеві сьогодні посланець ООН і Ліги арабських держав Лахдар Брагімі розпочинає консультації з дипломатами США і Росії з метою організації мирної конференції щодо Сирії.
XS
SM
MD
LG