Доступність посилання

ТОП новини

Депутати не підтримали скасування пенсійної реформи


Верховна Рада вкотре відмовилася скасувати пенсійну реформу. За ухвалення двох законопроектів з цього приводу проголосували 216 депутатів і 215 депутатів відповідно при мінімально необхідних 226.

Автором проекту закону про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення пенсійного забезпечення) є регіонал Володимир Зубик, проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо визначення умов пенсійного забезпечення громадян» – чотири депутати від «Батьківщини».

Обидва законопроекти передбачали повернення жінкам права виходити на пенсію в 55 років.

Також законопроект депутатів від фракції «Батьківщина» передбачав можливість відновити право на перерахування пенсії для працюючих пенсіонерів, а також зменшення розміру страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності.

За обидва законопроекти голосували всі три опозиційні фракції – «Батьківщниа», «Свобода» і УДАР, а також фракція комуністів. Не підтримувала законопроекти фракція Партії регіонів.

17 квітня парламент вже голосував з приводу скасування пенсійної реформи, започаткованої вдалою в 2011 році. Тоді депутатам також не вистачило голосів.
XS
SM
MD
LG